Flexibel denken

Om binnen je bedrijf of organisatie te kunnen blijven functioneren wordt in toenemende mate een creatieve opstelling van je verwacht. Je moet open staan voor veranderingen en je steeds weer kunnen aanpassen aan wisselende situaties: expansie, fusie, inkrimping, taakverdeling, promotie, herplaatsing, ontslag... Veel omschakelingen verlopen bovendien sneller of in een andere richting dan je tevoren had verwacht.


Soepel bewegen

De wereld zit gecompliceerd in elkaar, met onbekende factoren die je toekomst bepalen en soms met een kans om zelf wat te veranderen. Het blijft mogelijk om ontwikkelingen te sturen, maar hoe verandert van dag tot dag. Het wordt steeds belangrijker om alert te reageren op onvoorziene situaties en tijdig actie te ondernemen om je positie te behouden of te verbeteren. Elk moment moet je klaar staan voor een nieuwe stap en zeker zijn van je eigen talenten om op soepele wijze een nieuwe, interessante wending aan je leven te kunnen geven.


Change Master

Het Change Master Project van ArtWorksAndMore is erop gericht om bij de deelnemers een flexibel voorstellingsvermogen met beeldende vaardigheden te ontwikkelen waardoor zij makkelijker, beter en sneller met veranderende omstandigheden kunnen omgaan. In plaats van gelaten afwachtende medewerkers worden ze 'change masters' binnen de organisatie. Bovendien leren zij niet alleen als individu, maar ook als groep dat ze in staat zijn om met simpele middelen een ingrijpende verandering tot stand te brengen.


Inspiratiebron

Zelfontwikkeling, zelfmotivatie en inspiratie laten je beseffen dat je nog altijd zelf vorm en inhoud kunt geven aan je leven en dat je daardoor je positie in de wereld kunt beinvloeden. Als je lekker in je vel zit en goed functioneert, is de kans groot dat anderen hierin meegaan waardoor je haast vanzelf op een plek komt waar jij je thuis voelt. Als een vis in het water, totdat er zich weer een veranderende situatie voordoet waarbij je of zelf doorstroomt en ander water opzoekt, of dat je eruit wordt gevist om elders ingezet te worden.


Anticiperen

Organisaties veranderen voortdurend en verwachten dat ook steeds opnieuw van hun medewerkers. Je moet soepel kunnen inspelen op alle denkbare situaties en veranderingen en tegelijkertijd moet je voorbereid zijn op het onvoorstelbare. Een beetje dagdromen nu kan je later slapeloze nachten besparen. Anticiperen is immers geen klakkeloos rekenwerk, maar met fingerspitzengefuhl nieuwe ontwikkelingen zien aankomen om daar tijdig op in te kunnen spelen. De aloude zekerheid van een stabiele onderneming blijkt immers niet meer voor elke medewerker een rustige carričreopbouw te garanderen.


Trekkende kracht

De enige stabiele factor waarop je dus kunt bouwen zit tussen je oren, omdat je met je eigen zintuigen waarneemt wat er verandert en hoe jij daarmee om moet gaan om te overleven. Niet afwachten wat je boven het hoofd hangt en zien of je nog mee kunt in de veranderende omstandigheden, maar zelf het voortouw nemen. Jezelf manifesteren als trekkende kracht om een nieuwe koers te bepalen en orde te scheppen. Lef tonen en laten zien dat je inzicht hebt in de situatie door zelf te bepalen wat je nieuwe plek wordt. Onverwachte wendingen werken inspirerend en onzekerheden kunnen prikkelen om nieuwe kansen te creeren en uitdagingen aan te gaan.


Creatieve kansen

ArtWorksAndMore wil met het Change Master Project inspelen op de creatieve behendigheid die nu in alle disciplines zo belangrijk is om te kunnen overleven. Op inspirerende wijze word je deelgenoot gemaakt in een artistieke scheppingsproces binnen een beeldend project. Je wordt je bewust van uiteenlopende mogelijkheden en situaties, zowel in de wereld om je heen als in de wereld in jezelf. Je ontdekt je verborgen talenten en ervaart hoe je hiervan kunt genieten en profiteren. Als rode draad door het project loopt je zelfontwikkeling, motivatie en inspiratie. Zowel mentaal als fysiek word je steeds weer geprikkeld, gevoed en aangespoord om je grenzen te verkennen en te verleggen.


Flexibel werken

ArtWorksAndMore heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan met workshops en projecten waarin cursisten niet alleen leren flexibel te werken met bamboe en elastiek, maar vooral ook met de eigen fantasie en met elkaar. Op een unieke, speelse wijze ervaren zij hoe je in korte tijd een levensgroot kunstwerk kunt laten verrijzen. Zo heeft ArtWorksAndMore onder meer workshops gerealiseerd voor directies van nutsbedrijven, personeel van fuserende woningbouwcorporaties en gemeentelijke diensten, scholen en opleidingsinstituten, werknemers van uiteenlopende bedrijven en medewerkers van diverse culturele en maatschappelijke instellingen.


Scheppingsproces

Tijdens een Change Master-workshop laten professionele kunstenaars gewone mensen zien en ervaren wat een creatief scheppingsproces in je teweegbrengt. Op die manier leren zij ook te geloven in de maakbaarheid van het bestaan. Je blijkt in staat om de wereld om je heen te veranderen in een paradijs, waarbij je jezelf andere doelen kunt stellen dan die er dagelijks van jou worden verwacht. Dan blijk je over je eigen beperkingen heen te kunnen springen. Je bent je eigen schepper die een nieuwe werkelijkheid creeert. Dat is een positief gevoel wat niemand je meer afneemt. Bovendien kun je hiervan nog lang nagenieten door die beleving op te slaan, te 'verankeren' tussen je oren. Als je later terugdenkt aan die ervaring zul je de positieve energie opnieuw beleven. Daaruit kun je weer kracht putten om andere situaties te lijf te gaan of belangrijke beslissingen te nemen.

next>OpenSpace.html