Interim-managers Moret Ernst & Young


"Welkom op deze bijzondere dag: zaterdag 13 juni. Deze geheime envelop bevat uw persoonlijke 'geluksbrengers' waarmee u de strijd aangaat tegen de weerbarstige elementen. Zorg er dus voor dat niemand uw geheimen ontfutselt!"


Met allerlei kleinoden in een envelop waarop deze tekst stond, werden de 150 deelnemende interimmanagers van Moret, Ernst & Young verdeeld in zes groepen van 25 personen. Ze werden met drie bussen opgehaald bij Hotel de Keizerskroon in Apeldoorn en naar een 'geheime' locatie bij Otterlo gebracht, een uitgestrekt weiland aan de rand van Nationaal Park Hoge Veluwe. Het programma was afwisselend samengesteld, waarbij er drie verschillende tijdvakken te onderscheiden waren:

1 - Workshop Bamboestiek
2 - Fietsen op de Hoge Veluwe
3 - Operatie Toverslag met Slotfeest


Workshop Bamboestiek

Alle deelnemers bekwamen zich eerst twee-aan-twee in de 'bamboestiek' en maken met bamboestokken en elastiek een 'basiselement'. Deze kunnen later als bouwblokken op elkaar worden gestapeld. Maar voor het zover is worden ze nog met creatief materiaal versierd (personificatie). De betekenis hiervan en het uiteindelijke doel worden echter nog niet bekend gemaakt.


Fietsen op de Hoge Veluwe

Na 2 uur creativiteit komt er plotsklaps een teken om te vertrekken. Alle deelnemers krijgen een tas met lunchpakket en enkele 'verknipte' opdrachten die per groep moeten worden volbracht. De tocht begint te voet, maar aan de hoofdingang van het park staat voor ieder een fiets klaar. Elke groep kan zelf bepalen welke opdracht als eerste wordt gedaan en in welke volgorde het park wordt doorkruist. Daarbij komt men onder meer bij de beeldentuin van het Kröller Müller, het Museonder, de Landschapstuin, het Bezoekerscentrum, Jachthuis St. Hubertus en doet men wildobservaties door heel het park. Door op de juiste manier samen te werken en op elkaar in te spelen wordt de tocht een onvergetelijke ervaring.


Operatie Toverslag met Slotfeest

Op een bepaald moment moet een gesloten opdracht-envelop worden geopend, waarna iedereen zal terugkeren naar de plek waar eerder al met bamboe gebouwd werd. De afzonderlijke bamboe blokken werden intussen door de begeleidende kunstenaars aaneen geknoopt tot meer dan 15 meter hoge torens - die echter nog plat op het veld liggen. De onderkant van elke toren ligt tot vlak bij het centrum van de tenten, in het midden van het weiland. Alles is zo voorbereid, dat de torens met vereende kracht omhoog kunnen worden getrokken, waarna het slotfeest kan beginnen.

next>Incentives.html